Tävlingsinformation

ValmetRundan är ett motionslopp som körs under två dagar, 26-27 maj. Lördagen är för landsvägsåkarna och är uppdelad på två sträckor: 147 km och 87 km. På söndagen är det dags för Mountainbikeåkarna att köra vår roliga 16 kilometersbana två gånger.

 

På Söndag kommer Barncancertrampet att köras, detta är ett samarbete med Team Rynkeby, För mera info kring Barncancertrampet se separat sida.


Tider

Lördag - Landsväg

» 147 km - kl. 09:00

» 87 km - kl. 09:30

 

Söndag - Mountainbike

» ca 32 km (sträckan körs två varv) - kl. 10:00

Söndag - Barncancertrampet

» OBS!  - 20 km - ca kl. 12:00 (så fort MTB gått i mål) 

 

Tiderna ovan är preliminära.

 

För att får starta i ValmetRundan måste du vara minst 15 år.

 

För barncancertrampet se separat sida.

 

Observera att tiderna är preliminära och kan komma att ändras, samma gäller bansträckningen (följ markeringar)

Anmälningsavgift

147 km, 87 km & 32 km - 400:-  till Plusgiro 107 163-8. Ange den startandes namn.

Efteranmälan  +100:-  (Betalning på plats, kontant eller via Swish)

Lördag (Lamberget) öppnar vi kl. 07:00 och stänger 16.30 - då grindarna stängs

Startområdet ligger innanför grindarna på Valmets område på Lamberget i Karlstad, Axel Johnsons väg 6. Parkering ska se på grusplanen vid kanalen. Du cyklar eller går in på området - inga bilar får köra in.

Söndag (Kilene) öppnar vi 08:00

Observera att söndagens lopp anordnas på Hammarö, på Kilenegården. Starten går från grusparkeringen vid Kilenegården. Målet ligger på cykelgrusvägen nere vid vattnet där varvning kommer att ske. Vätskedepå kommer att finnas vid rondellen.

Nummerlappar

kan hämtas vid startområdet från och med kl. 07:00 på lördagen och på söndagen från kl. 08:00. Du som ska cykla landsväg hämtar nummerlapp och chip på lördagen, och du som ska cykla MTB hämtar på söndagen.

Efteranmälan

Senast en timme före start, vid Registreringen. Pris: 500 kr, betalas kontant eller med Swish.

Chiptidtagning

Vi erbjuder individuell tidtagning med chip för alla sträckor. Chipet hämtas ut samtidigt som nummerlappen och ska återlämnas efter avslutat lopp. Du hämtar chippet samma dag som du ska cykla. MTB-chip kan alltså endast hämtas ut på söndagen. Borttappat chip ersätts med 700:-

Kl. 11:30 på lördagen Måste du ha passera Nilsby bron. 

11:30 är Den tid då du senast måste ha passerat Nilsby Bron för att hinna i mål innan grindarna stängs. Kommer du efter 11:30 kommer du ledas in på den korta sträckan, du kommer få cykla vidare men då på den kortare sträckan. 

Målgång och efter målgång

Målet har i år flyttas till Stockfallet, Stormyrsgatan. Om ni öppnar kartbilder på Bansträckningen så kan man se vart Målet ligger, man kommer att pasera Målet på utvägen efter start. För att ta sig tillbaka till Valmet så kör man banvallen ner till kroppskärsjön och sedan cykelvägen in mot Lamberget. Medalj fås efter målgång och chip lämnas åter vid Valmet. > Kartbild Målet 

Områdeskarta Lamberget

Kan du ladda ner här > Områdeskarta Valmet

Viktigt!

Om du av någon anledning tvingas bryta och inte planerar att ta dig tillbaka till målområdet ber vid dig att meddela oss på telefon: 070-361 69 19 så att vi vet att du är OK och kan pricka av dig.  Du kan även ringa samma nummer om du skulle få problem och behöver skjuts tillbaka.

Tänk på att:

  • Cykelhjälm är obligatoriskt
  • Bansträckningen går på allmänt trafikerade vägar vilket innebär att vanliga trafikregler och allmän hänsyn gäller
  • Banan är uppmärkt med markeringar i asfalten
  • Kontrollera så att din cykel fungerar som du tänkt dig
  • Ta gärna med en extra cykelslang

Servicedepåerna finns på landsvägsslingorna.

Trafikregler 

Tänk på att sträckorna går på allmänt trafikerade vägar. Därför gäller normala trafikregler och allmän hänsyn. För att få starta i ValmetRundan måste du använda cykelhjälm.

Sponsorer