Information

Valmetrundan är ett motionslopp på cykel (landsväg) som körs 25 maj. Man kan välja på två olika sträckor: 138 km och 78 km. 

 

OBS! 2024 så kommer loppet ha en annan bansträckningen mellan Deje och Forshaga. Bron över till Östra Deje är stängd vilket innebär att loppet kommer fortsätta på västra sidan ner till Forshaga. Man cyklar sen vägen in genom Forshaga (Storgatan) och svänger vänster in på Skivedsleden och sen höger in på Karlstadgatan. 

 


Tider

Landsväg

» 138 km - kl. 09:00

» 78 km - kl. 09:30

 

För att får starta i Valmetrundan lvg måste du vara minst 15 år.

 

Anmälningsavgift

138 km 595 kr

78 km 495 kr

Efter den 24 maj 23.59 så höjs priset med 100kr men du kan anmäla dig ända fram till en timme innan start. Vi uppmanar er deltagare att om ni avvaktar med anmälan så gör klart er registering innan ni åker hemifrån så slipper vi alla både kö och stress på plats. 

Lördag öppnar vi kl. 07:00 och stänger 16.30 

Start och målområde är vid Solstadens Sportcenter i Karlstad. 

Nummerlappar

Kan hämtas vid startområdet, Solstadens Sportcenter, från och med kl. 07:00 på lördagen. 

Chiptidtagning

Vi erbjuder individuell tidtagning med chip för alla sträckor. Chipet hämtas ut samtidigt som nummerlappen. 

Parkering

Parkering för bilar är möjlig på I2 fältet.

Omklädning

Friskis & Svettis kommer kunna ta emot för dusch och ombyte. 

Kl. 11:00 på lördagen måste du ha passerat Nilsby bron. 

11:00 är Den tid då du senast måste ha passerat Nilsby Bron för att hinna i mål innan det stängs. Kommer du efter 11:00 kommer du ledas in på den korta sträckan, du kommer få cykla vidare men då på den kortare sträckan. 

Depåer

Det finns tre depåer, Nilsbybron, Mårbacka och på toppen av backen efter bron över till Ö Deje. Det kommer att finnas vatten, saft, bananer och annat smått och gott att smaska på om man är sugen. 

Viktigt!

Om du av någon anledning tvingas bryta och inte planerar att ta dig tillbaka till målområdet ber vid dig att meddela oss på telefon: 0703 - 730813 så att vi vet att du är okej och kan pricka av dig.  Du kan även ringa samma nummer om du skulle få problem och behöver skjuts tillbaka.

Tänk på att:

  • Cykelhjälm är obligatoriskt.
  • Banan är uppmärkt med markeringar i asfalten.
  • Kontrollera så att din cykel fungerar som du tänkt dig.
  • Ta gärna med en extra cykelslang.
  • Tempocykel är ej tillåtet.

Trafikregler 

Tänk på att sträckorna går på allmänt trafikerade vägar, därför gäller ordinarie trafikregler och allmän hänsyn. Arrangören friskriver sig allt ansvar om åkaren bryter mot dessa trafikregler. Observera att våra säkerhetsvakter ute efter banan inte får stoppa trafiken. 

Sponsorer