Att tänka på inför loppet


Förberedelser - Träning

För att du ska få ett så bra lopp som möjligt bör du förbereda dig i god tid. Rätt träning, rätt mat och en bra uppladdning ökar dina förutsättningar för att du ska få en trevlig resa.

 

13,5 mil är den längsta sträckan som bjuder på en tuff utmaning. Vi rekommenderar att du har tränat regelbundet 2-3 dagar i veckan cirka 4 veckor innan start. Du bör ha minst 50 cykelmil i benen och ha hunnit med ett par längre turer. Det viktigaste är inte hur fort du cyklar utan hur länge. Sträckan är en bra test inför Vätternrundan.

 

7 mil är en rejäl tur för de flesta. Ju fler mil du har i benen desto behagligare lopp kommer du att få. Vi rekommenderar regelbunden träning veckorna innan med ett par längre turer.

 

Mountainbike sträckorna är utmanande och roliga. Eftersom större delen av loppet går i terräng ställer det andra krav både på dig och din cykel.

Förberedelser - Utrustning

Cykeln - en rejäl service före start gör att du slipper tråkiga överraskningar på vägen. Kolla växlar, bromsar och däck. Utrusta dig med extra slang eller luft på burk om du skulle få punktering efter vägen.

 

Hjälm och kläder - Enligt gällande trafikregler måste godkänd hjälm bäras under hela loppet. Ett bra underställ och vindtäta överdragskläder samt riktiga cykelbyxor är en bra försäkring mot obehagliga överraskningar. Ta med vattenflaska på cykeln dessa kan fyllas på i någon av depåerna efter vägen.

 

Kom i god tid - Du bör vara på plats minst en timme innan start. Efteranmälningar tas emot fram till en timme före start. 

 

Start- och mål området öppnar lördag 07:00 och stänger 16:30. Söndag öppnar vi kl. 08:00

Försäkring

Varje deltagare åker på egen risk men ValmetRundan tecknar en kollektiv olycksfalls- och ansvarsförsäkring via Svenska Cykelförbundet och Folksam.

 

Vi rekommenderar att du som cyklar även tecknar den frivilla avbeställnings- och olycksfallsförsäkringen Startklar. Se separat flik Försäkring för mera info.

Sponsorer